Hoe breng je een boodschap over zonder te verzanden in details en wollig taalgebruik?


Als ervaren journalist en tekstschrijver help ik u om uw boodschap helder te communiceren. Dat is mijn vak. Na mijn opleiding journalistiek en voorlichting in Tilburg heb ik (Daniëlle Hermans) jarenlang gewerkt bij het AD Rotterdams Dagblad. Ik ben gespecialiseerd in het schrijven van ‘menselijke’ verhalen op het gebied van zorg, onderwijs, welzijn en cultuur.


Ik schrijf interviews, artikelen en teksten voor bedrijfsmagazines, nieuwsbrieven, brochures en websites. Ook ben ik tekstcoach en corrigeer ik teksten van anderen. Als u geïnteresseerd bent in mijn werk stuur ik u graag enkele voorbeelden.


Tekst voor casuïstiek en regiemodellen
Dankzij mijn vlotte pen lever ik op aanvraag casuïstiek en regiemodellen voor trainingen. Ik houd interviews met leidinggevende(n) en medewerkers om de oefensituaties zo realistisch mogelijk te verwoorden. Zo voorkom je dat iemand tijdens een simulatie afhaakt omdat het ‘in de praktijk echt anders gaat’.


Tekst met een knipoog
Samen met Karina de Paepe schrijf ik teksten voor sketches om congressen, lezingen en workshops in te leiden. Of als luchtig tussendoortje. En het leuke is:  we kunnen de sketches zelf spelen!

Meer informatie vindt u onder het kopje ‘theater op maat’.


HELDER COMMUNICEREN MET HERMANS & DE PAEPE